fbpx

20 saker du kan göra för att minska stressen på din bröllopsdag

1. Du behöver inte alltid följa traditioner. Det är din dag – gör som du vill.

Bara för att någonting är en tradition så betyder det inte att du måste följa traditionen. Gillar du inte tårta? Skippa den. Tycker du att blommor är överhypade och för dyra? Ingen kommer bry sig om du väljer bort de. Ni kan göra precis så som ni vill. Gillar ni inte tårta så kan ni t.ex. ha en godisstation istället!

2. När du söker efter något på nätet, använd inte sökordet ”bröllop” – det kommer resultera i dyrare priser.

Använd inte sökordet ”bröllop” när ni söker efter saker till bröllopet, till och med när ni letar lokaler. Anledningen till det är att folk höjer sina priser så fort att order bröllop nämns. Om du har ett färgtema för dekor, använd det istället. T.ex. sök på ”röd fest dekor” istället för ”röd bröllopsdekor”.

3. Bjud endast människor som du har varit i kontakt med de senaste två åren.

Ditt bröllop är inte en återförening. Det brukar oftast vara så att listan för inbjudan blir lång och många av de kan till och med vara folk som din partner aldrig ens har träffat. Stryk bort folk som ni inte har varit i kontakt med de två senaste åren från listan och då kommer listan att bli betydligt kortare. Visst, det skulle vara fantastiskt att bjuda alla vänner, varje familjemedlem, varje nuvarande och tidigare medarbetare, men din förnuft och plånbok kommer att tacka dig efteråt.

4. Anlita en makeup artist – det är värt pengarna!

En bra makeupartist är värt pengarna! Din bröllopsdag kommer sannolikt att bli den mest fotograferade dagen i ditt liv, och en expert kommer att veta hur du ska se bra ut personligen och på film. Att sminka sig för fotografier är väldigt annorlunda än att göra vardagssmink, så såvida du inte har erfarenhet av det, är det bäst att lämna det till proffsen så att du inte med att se ut som ett spökansikte i dina bröllopsfoton.

5. Glöm inte att ta dina vitaminer – ingen vill vara sjuk på sin bröllopsdag.

Börja ta C-vitamin en månad eller två före den stora dagen! De flesta pluggar eller jobbar samtidigt som man planerar sitt bröllop, och det kan sluta med att kroppen bryter ner när det blir för mycket stress. Glöm inte att ta hand om dig själv!

6. Se till att du äter något, och torka dina armhålor innan du går ner för altaret.

Kom ihåg att äta! Oavsett om din mottagning är en serverad middag eller bara fingermat, se till att du äter något stort under dagarna till bröllopstiden eftersom du kommer att vara alldeles för upptagen för att äta medan dina gäster kämpar för din uppmärksamhet. Torka dina armhålor precis innan du går ner för altaret. Du kommer garanterat att svettas.

7. Anlita en bra fotograf – de kommer att fånga alla stunder som ni kan missa.

Fokusera en del av din budget på en bra fotograf om du kan. Du blir förvånad över de delar du glömmer eller inte ser, och en bra fotograf kommer att fånga det. För att hitta fotografer mer bra pris, gå till bröllopsmässor, de finns egentligen överallt; du kan även hitta dem på Facebook.

8. Skapa en separat mailadress endast för era bröllopsärenden.

Skapa en bröllopsmail. Använd den för alla bröllopsrelaterade ärenden. På så sätt går alla skräppost till en plats och bombarderar inte din vanliga e-postadress med massor av skräp.

9. Skuldsätt inte er för ett bröllop.

Ett bröllop är bara en dag. Gå inte i skuld för en fest; du kommer ångra det och det kommer att sätta dig och din partner under mycket stress.

10. Ha en massa smårätter tillgängliga till era gäster – era gäster kommer att tacka er.

Hungriga människor är inte glada människor. Ha servitörer som kommer ut med mat  till gästerna under cocktail-timmen. Det kommer att uppskattas så mycket! Tänk också på sena aptitretare. Har du någonsin lämnat ett bröllop efter timmar med dans och dricka och gått till en drive in eftersom du höll på att svälta? Man kan även servera ett dussin pizzor på slutet och era gäster kommer uppskatta den gesten så mycket!

11. Låt andra hjälpa dig.

En av de svåraste sakerna att göra kan vara det bästa man kan göra. Att låta andra människor hjälpa dig. Ha olika personer tilldelade till olika saker. Ditt bröllop kan vara en stor övning som kan lära dig att släppa taget. Det kommer minsta er stress så mycket. Du kan verkligen njuta av ditt bröllop eftersom du inte behöver vara orolig för alla smådetaljer.

12. Tänk på alla saker folk kommer minnas från ditt bröllop, och fokusera på det.

Tänk på alla bröllop som du har gått till och vad du faktiskt kommer ihåg från dem. Haka inte fast dig på servetter, dukar eller till och med mittstycken, för om fem år kommer du förmodligen inte att komma ihåg vad du valde. Om du arbetar med en stram budget, bestäm tidigt vad som är viktigt, och det är där du inte håller tillbaks. Är det bilderna? Dansgolvet? Du bestämmer.

13. Om möjligt, försök sälja din bröllopsdekor.

Kolla med din lokal om de kommer att vara intresserad av att köpa din dekor! Kolla även på olika köp och sälj grupper på facebook och annonsera ut era saker där. Dessutom kommer det göra dig glad att veta att en annan brud kan spara lite pengar och ha användning av era föremål till deras stora dag. Varför inte själv köpa begagnat bröllopsdekor?

14. Spendera dagen innan din bröllopsdag med att göra det du älskar, och se till att du får sömn!

Du måste absolut få sova kvällen innan. Tillbringa hela dagen innan med att du gör något åt ​​dig – vad som än gör dig lycklig. Gör dina favoritsysslor, åt på din favoritrestaurang. Du är på väg att ha den livligaste livserfarenheten och det är en virvelvind så det kan vara skönt att slappna av dagen innan.

15. Slösa inte era pengar på finmat – välj den maten som ni tycker om att äta.

Ha en buffé och slösa inte mycket pengar på finmat. Välj mat som ni gillar att äta. Vänd er till er favoritrestaurang och kolla om de erbjuder catering till ert bröllop. Alla kommer uppskatta det då de kommer känna igen era favoriträtter och ingen behöver verkligen finmat som smakar konstigt. Spendera pengarna på alkoholen och musiken istället.

16. Ge någon din telefon under dagen och låt de agera som en sekreterare.

På bröllopsdagen, ge din telefon till någon annan som kan agera som din sekreterare. Folk kommer att ringa dig på din bröllopsdag med dumma frågor, och du har inte tid eller tålamod att ta itu med det. Be personen även att skriva ner lite anteckningar som händer under dagen som du sedan kan gå tillbaka till att läsa. Det kommer uppskattas väldigt mycket då dagen går så fort!

17. Det finns mycket som du kan hitta på nätet som kanfå dig att spara tid och pengar.

Ett bra sätt att minska stress är att skicka e-inbjudningar istället för pappersinbjudningar och låt gästerna OSA på bröllopshemsidan. Denna metod håller allt organiserat och effektivt.

18. Anlita en bröllopskoordinator så att du kan njuta av din stora dag.

Anlita någon som inte är familj och bara arbetar för dig. De fixar allt och har dialog med leverantörerna före och under festen. Då kan ni faktiskt njuta av ert bröllop. Leverantörer kan bli sena, saker kan hända, men du kommer inte ha någon aning om det och det är det bästa!

19. Om era släktingar börjar lägga sig i ert bröllop och bestämma, ta en avstickare!

Ta en av stickare med endast din partnet, eller alternativt, gör inte att andra människors krav ändrar din stora dag. Bröllopet ska handla om vad du och din partner vill att det ska vara, inte vad dina föräldrar alltid tänkte sig eller de senaste trenderna på Pinterest.

20. Och om du fortfarande tvekar på om din partner är den rätte…

Gift dig inte! Ta tid och lär känna varandra ordentligt. Förlovning är en testperiod. Res runt världen med din partner, gör saker som utmanar er och när dagen kommer och ni båda känner er redo så kan ni gifta er.

Dela på