fbpx

Har du fått äran att bli en brudtärna? Här är 10 tips till dig.

weddingdreams1

Har din syster, släkting elller vän precis förlovat sig? Grattis! Du har en kul period framför dig, speciellt om du är brudtärna. Det är en ära som lämnar dig med underbara minnen, en liten smalare plånbok och en lista med uppdrag ni måste att göra för fira över året. Så vad exakt gör en brudtärna? Det mesta av arbetet kommer mot slutet av bröllopsplaneringen, så vad ni kan börja
med att göra är att fira! Sen kan ni jobba med att vara den bästa vännen en brud kan önska sig.

Det spelar ingen roll vilken roll du har på den stora dagen, lösningen är bra kommunikation med bruden och alla runtomkring så att hon känner att hon får den stöden hon behöver, då går allt smidigt och alla har kul!

1. Handla brudklänningen

Om du bor i samma stad som den blivande bruden när hon ska prova ut brudklänningar, så vill du ju såklart vara med! Att stötta henne i hennes beslut och se henne välja sin brudklänning är en stund du inte vill missa.

Detta är vår brudklänning som heter ’Esmeralda

2. Handla brudtärneklänningar

Hjälp bruden med att välja brudtärneklänningar. Det här är något att se fram emot, det är ju trots allt du som vinner i det här och får ha kul med att titta på klänningar!

Det här är en klänning från vår festkollektion, klänningen ’Adrienne

3. Hjälp till med planering om det behövs

Om du är hedersbrudtärna så kan det också betyda att du kommer bli brudens assistent. Om hon skulle behöva hjälp så kan du hjälpa till med party schemat, komma in med tips och åsikter och såklart måste du ha bra attityd under hela vägens gång och vara där för bruden.

4. Planera en brud-lunch

Det här kan vara något som du specifikt inte behöver planera, om bruden har många släktingar, vänner, etc så kan du planera detta med alla tillsammans och låta de hjälpa till. Om du planerar detta själv, var inte rädd att be om hjälp från de andra brudtärnorna också och be de dela kostnaderna med dig.

 

5. Var med på möten om bruden vill ha med dig

Ibland måste du som brudtärna ersätta hennes fästman när han inte kan närvara och då får du vara med i bröllopsplaneringen. Om hon gillar din stil och värdesätter din åsikt, så kan du få vara med och titta på inbjudningskort, osv.

 

6. Planera möhippa

Nuförtiden så planeras oftast möhippor i grupp så du behöver inte stressa över att du måste göra allt själv. Prata med bruden om hur hon vill ha det och sen förmedlar du det vidare till brudtärnorna och sedan kan ni börja planera. Det spelar ingen roll om ni ska ha möhippan utomlands eller ha en kul kväll på stan så måste ni se till att hon får ha riktigt kul innan hon gifter sig.

7. Var där som stöd för henne på hennes bröllopsdag

Stå vid hennes sida under vigseln, ha hennes läppstick på dig och ge den till henne när hon behöver fylla på med läppstick och kanske så behöver hon din hjälp när hon ska ta en liten toalettpaus? Hjälp henne att fixa sig inför dagen och visa alla hur kul du ha medans ni gör det. Genom att visa det sprider du positiv energi till alla runtomkring er och alla blir på glatt humör.

 

8. Håll ett tall under festen

Det här kan vara riktigt läskigt för vissa, så gör ditt bästa. Om du är rädd så kan du ha ett kort och gulligt tal och tala från hjärtat så blir allting bra!

 

9. Dekorera deras bröllopssvit

När du har en liten extra stund över och du vet att ingen kommer att återvända till rummet, samla några brudtärnor (eller marskalker) och dekorera deras bröllopssvit. Det kan vara något simpelt som rosor på sängen (var försiktig med rosa rosor, de kan förstöra sänglakanen) eller hitta på något helt själv. Ni kan blåsa upp ballonger och lämna lite choklad, gör det som ni tror att brudparet skulle uppskatta att komma till. En liten överraskning på en sån underbar kväll skulle vara helt perfekt!

10. Var bara där!

Var bara där för att lyssna på henne medans hon ventilerar om att hon är orolig över budgeten eller att hon är rädd att det ska bli dåligt väder. Var där och gratulera henne när hon äntligen har hittat sin bröllopslokal och ge henne komplimanger när hon har hittat hennes drömklänning. Var där för att fira det bra och stötta henne när allting inte går som det ska, precis så som du gör som en syster eller bästa vän, var hennes stöttespelare. Och försök göra allt det här med ett stort leende på dina läppar!

Dela på